2011-05-10

En solskenshistoria

Jag fick ett mail ifrån vår djuransvarige på katthemmet.
Sen tidigare vet jag att vi har en katt som lyckades rymma från karantänen när hon var nyinkommen. Haspen satt inte på fönstret, vi vet inte om träet hade svällt under vintern eller om någon hade vädrat. Kissen hade lyckats göra hål i nätet i sin bur och tagit sig upp till fönstret och ut. Detta hände någon gång mellan kl 15 lördag den 2 april och kl 7.30 söndag morgon den 3 april.

Försvunnen kisse

Vi satte upp lappar i närområdet, annonserade om försvinnandet och gillrade kattfällan och höll tummarna. Och så letade vi såklart....

Den 7 maj såg någon av våra volontärer henne en bit från katthemmet, de gillrade och flyttade dit fällan. På två timmar hade hon gått i den. Hon var hungrig och trött.

Dagen efter togs hon till veterinären, där de hittade ett chip. Hon hann aldrig med ett veterinärbesök första gången hon var hos oss,,,hon smet redan första natten, som var på en helg,,,,

Matte kontaktades och det visade sig att katten, som heter Thin Lizzie hade försvunnit från Strömsund i Jämtland för tre år sen!!!!!!

Den 9 maj kom en överlycklig matte och hämtade henne.

Kärt återseende

Det måste ha varit en fröjd för matte att återse sin kisse, som hon antagligen trodde att hon aldrig skulle få se i livet igen.Jag jobbar just nu på att vända på dygnet....på onsdag ska jag nämligen på sömneeg i Sundsvall. Det kräver att jag ska ha varit vaken hela natten innan. Så jag tog ledigt både tisdag och onsdag för att vända på dygnet. Jag tänkte att det är lika bra att göra så. Och det har gått superbra inatt...två koppar te och ett glas jordgubbsdricka och några mackor har hållit mig vid liv. Jag har inte varit trött. Men det kan bero på att jag sov någon timme på kvällen istället. Jag vaknade kl 23 när Ad skulle gå ut med Coba och sen lägga sig.

Inatt har jag roat mig med att läsa alla bloggar jag har missat nu några dagar, jag sitter inte lika mycket vid datorn nu. Och så har jag uppdaterat min bilddagbok med en MASSA bilder från Helsingborgsvistelsen i påsk och lite annat som jag inte har orkat uppdatera tidigare.

Det är redan ljust och klockan är bara fyra på morgonen, det har varit ganska ljust i en timme,,,redan vid kvart över två såg jag hur det började ljusna i horisonten :D
Nu är det inte långt kvar tills vi har ljust hela dygnet :) Det absolut bästa med den norrländska sommaren.

Halv tre på morgonen :D

Idag har det varit riktigt sommarväder också,,,22 grader enligt bussen hem och det var säkert varmare än så i Sundsvall, det kändes det som iaf. Här hemma i Härnösand var det lite kyligare i vinden men ändå inte kallt.

Jag har även roat mig med att chatta på MSN med en killkompis som jag inte har träffat på länge och det var även ett bra tag sen vi pratade sist. Han höll på med ett arbetsprov för ett jobb han skulle söka, i USA. Och eftersom deras tider inte är som våra så gjorde han det nu för att hinna skicka in det innan ansökningstiden går ut.

Coba var varm för nån tinne sen så då öppnade jag balkongdörren och fick se den "tama" räven springa på vår parkering,,,aj aj, ska nog varna grannen. Deras katter går ute på nätterna sommartid. Jag såg båda två lite senare så de blev inte tagna av räven iaf.

Nu hör jag hur grannen ovanför går omkring,,,han ska väl snart till jobb. Och om ca en timme ringer väl Ads väckarklocka,,,,och om ytterligare nån timme ska jag väl gå och lägga mig...

Jaha men det får väl räcka för idag,,,lite lustigt, i förra inlägget skrev jag hur kallt det var, för 7-8 dagar sen och idag/igår har det varit varmt, skönt att sommaren är på väg :D

Ha det bra!
Jag lär säkert uppdatera mer natten som kommer,,,jag har en del testproduktskampanjer att dela med mig av ;)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh gu vilken fin historia om tjejen som fick tillbaka sin katt...fick gåshud och tårar i ögonen.

Kram//Linda

jaha jaa sa...

Aha nu vet jag... Lycka till kram

Kattson sa...

Läste om lilla kissen som försvunnit från Strömsund och som återfann sin matte tack vare er. Bra jobbat!