2011-05-12

Gokväll

Det är programmet jag såg igår kväll. Där gjorde de en dessert som såg väldigt smaskig ut. Sen att jag har varit sugen på saker med citron i de senaste dagarna gjorde den bara mer intressant. Så idag begav jag och Coba oss till Ica för att inköpa citron bland annat, citron var för övrigt det enda vi inte hade hemma till desserten, eller ja frysta jordgubbar var det också lite dåligt med, men det är inget måste.
Så när vi kom hem igen, efter lunchintag, satte jag igång. Nu står resultatet i frysen i några timmar.
Botten skulle vara i ugnen i över en timme, så under tiden diskade jag upp lite och smällde ihop ett bröd som nu är i ugnen. Jag ser fram emot att smaka brödet om en stund när det är klart. Och självklart desserten ikväll.

Jag tänker länka till programmets recept så får ni själva kika där,,,jag har för en gångs skull följt receptet. Men på receptet har de glömt att skriva hur man ska använda yoghurten, jo den ska blandas med äggulevispet samtidigt som man häller ner grädden. Jag fick titta en gång till på början av programmet för att komma fram till det :P Som tur är så tillagar dem desserten under de första två-tre minuterna så jag behövde inte titta så länge ;)
Klicka HÄR för att se receptet.



Jag glömde kolla klockan när jag slängde in brödet så det bör vara klart nu tror jag, det luktar iaf snart färdigt.

Till brödet som står i ugnen använde jag receptet jag fick av svärmor på grov limpa. Jag bytte ut lite av mjölet och ändrade lite annat, så det kanske är bäst att jag skriver det igen, först ska jag bara ta ut det från ugnen...Jag tror att jag gjorde så här istället:
2 dl grovt rågmjöl
1 dl havregryn
2,5 dl rågsikt
½ tsk salt
2 tsk bikarbonat
ca ½ dl brödsirap
3 dl filmjölk
1 dl russin
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpakärnor

Blanda alla ingredienser utom fil och sirap.
Rör sedan ner filen och sirapen.
Klicka ut till en limpa i en brödform som är klädd med bakplåtspapper.
Nagga "limpan" lite så att den inte spricker i ugnen.
Grädda mitterst i ugnen i 175 grader i 45 minuter.


Jaha, nu ska jag invänta att sambon skickar att de snart är klara med bilen så jag kan slänga in fiskgratängen i ugnen. Den har jag däremot inte gjort själv, vi köpte några färdiga när vi handlade sist och nu var jag sugen på en idag. Men efterrätten är jag nästan mer nyfiken på ;) och för att få efterrätt måste man ju äta av middagen också :P
Och till er som säger att man bara äter efterrätt på helgen: Screw you! Jag hatar den mentaliteten att vissa saker äter man bara på helgen. Javisst man har mer tid på helgen att laga mat kanske, men det ska väl inte hindra mig från att äta det jag vill även mitt i veckan. Jag försöker få min kära sambo att tänka som jag,,,,men iofs när han lagar mat så får han göra snabb och lätt mat om han vill det....jag tycker bara inte om tankesättet att vissa saker är för "fina" för att äta mitt i veckan. Så idag ska det bli gott, både med fiskgratäng, salladen och efterrätten.

Nu ska jag ta några skivor nybakat bröd och njuta en stund :)

Ha det bra

Inga kommentarer: