2011-06-26

Midsommarhelgen

Nu är vi hemma och har hunnit uppdatera oss om omvärlden och jag har lagt upp några bilder från helgen. Dayviews kämpar med att ladda upp bilderna från i lördags,,,,

I fredags kom vi till stugan runt halv sju-tiden, som jag hade sagt innan, tjoho, vi hann i rätt tid utan att stressa eller tänka på det :D
När vi hade varit där i några timmar, lärt känna vår nya bekantskap som var med och installerat oss i vår egen lilla gäststuga, då var det dags för grillning och några öl/bacardi breezer. Det blev väl att vi gick i säng vid tvåtiden efter en trevlig kväll i glada vänners lag.
Den kanske inte blev så lyckad vid rullningen med god och uppskattad var den, och L's jordgubbstårta, vi hade två efterrätter som räckte hela helgen.

Stugan ligger i ett fantastiskt läge, en riktig naturtomt som sluttar och har ganska vilt växtliv, träd, buskar och stenar, precis vid vattnet (vet inte riktigt vilken sida men antingen är det Ullångersfjärden eller den på andra sidan,,,vad hette den nu...Norrfjärden eller något sånt.)

Från husets altan.

Lite längre bort, en mysig plats.

I lördags vaknade vi flesta runt nio-tio tiden. Coba ville ut så jag öppnade dörren till vår stuga, hon rusade iväg och jag skrek och ropade och förbannade henne,,,,hon brukar komma när jag ropar men nej då...och ingen annan hörde ju att jag ropade eftersom hela gänget är döva....Jag kastade undan mörkläggningsgardinen och hoppade i första bästa kläder och marscherade ner till stugan. Där sitter byrackan på altanen och hälsar glatt på de andra,,,,hon hade rusat dit,,,,jag tycker att det är ett bevis på att hon har blivit trygg i sig själv och med människor. Samma sak var det imorse, hon ville ut klockan åtta så jag öppnade, släppte ut henne och hon rusade rakt ner till stugans ytterdörr. Jag behövde själv gå på toa så jag följde efter, släppte in henne, gav henne frukost och sen gick vi igen. De övriga sov, men hon rusade in i huset, viftade stenhårt på svansen så hela hon gungade, och sökte efter de övriga,,,,det kändes bra i att mattehjärta :D

Mys med husse

I lördags var vädret inte på topp så vi satt på altanen, spelade kort, plockepinn och Domino och snackade, regnet till trots. När det blev uppehåll for vi ut med båten för att hämta in nätet i hopp om fisk men nej :( det fick bli våra burksiller istället till lunch.

Återvände utan fiskelycka :(

I taket på altanen hade de infravärme så vi satt där och mös även när det blev lite kyligt.
Grillning på kvällen också, sent, men vad gör de, vi var inte hungriga tidigare och vi hade ingen tid att passa. Tre personer skulle åka hem i ena bilen, men de hade inte heller någon tid att passa så vi tog det lugnt.
Till sist var vi bara fyra kvar och Coba, det blev en lugn kväll inomhus med mys, lite mer tårta, och lite frågesport med gamla "Barngeni" kort, tror vi att det var iaf, eller kanske rent av "geni" men de hade samma färg som korten på "barngeni". Även igår gick vi i säng vid ett-två-tiden.

Idag började morgonen med fint väder men det försvann :( S och Ad tog båten för att hämta in nätet igen, som S hade placerat lite längre bort igår. Och nu vart det fisk,,,,ca 10 strömming och 5-6 simpar och norsar som vi kastade igen. Coba tyckte det var jättespännande när vi stod på altanen i ösregn och åska och rensade nätet.
Efter en lunch med rensning av kylskåpet var det dags för mig och Ad att åka hem igen.

Helt slut efter en mysig helg med mycket utetid trots vädret, älskar altan med tak och infravärme :D Coba däckade i bilen, vi hann spänna fast henne, köra en stund sen sov hon. Hon satt inte upp som vanligt i början utan hon la sig ner direkt när hon kom in i bilen,,,,trött var hon säkert. Hon var noga med att vara i händelsernas centrum så mycket som möjligt i helgen.

Här mös både hon och Jan, han försökte röra sig så lite som möjligt för att hon skulle ligga kvar :)

Nu kom hon in från kvällsrundan så nu blir det snart sängen, även om jag sov en timme på soffan innan så bör jag lägga mig strax. Sista rycket nu på jobb för på fredag går jag på SEMESTER!!!!! min första riktiga semester (alltså fyra veckor). Det ska bli härligt.

Tröttgumman i bilen hem, hon märkte inte ens att vi stod stilla en bra stund vid rödlyse.

Ha det bra, hoppas er helg har varit lika lyckad som vår.

God natt

1 kommentar:

jaha jaa sa...

Låter o ja ser på bilderna ut som ni hade de underbart!