2011-12-27

Storm

När det blåste som värst, natten till igår, låg jag vaken och mindes Gudrun. Jag tyckte att Dagmar väsnades mer än Gudrun. Halv fem på morgonen kom jag på att om jag ville ha vår grill kvar var det nog bäst att gå ner och hämta den. Så det gjorde jag. Locket hade flugit till gräsmattan men resten stod kvar bredvid dörren. Jag trippade ut och hämtade locket, släpade in grillen innanför dörren och tog upp marshallerna och skålarna de låg i, den ena metallskålen hade försvunnit nånstans men resten tog jag in. Jag tog även in bordet och allt vi hade på balkongen. När jag kom in igen kände jag hur ont det gjorde i hela kroppen, så hårt blåste det, ändå var jag ute i blåsten i max 30 sekunder.

Det är tur att våra grannar inte är av den gnälliga sorten, grillen stod i trappan innanför dörren ända tills för några minuter sen när jag bar upp den till lägenheten. Det är bra att den äntligen kommit upp, Ad har skullat bära upp och rengöra den länge och nu har han möjligheten att rengöra den ;)

Jag kom även på att det är nog bäst att införskaffa ett stormkök om vi skulle bli utan ström en hel dag eller längre. När Gudrun kom var jag i Småland och där hade vi inte något stormkök och strömmen försvann ju ett bra tag. Men en kompis föräldrar hade två stycken så vi gick dit för att få något varmt i magen.
Det har ju blåst och stormat några gånger i år och strömmen har försvunnit för andra så vi kom överens igår att nu köper vi ett Trangia. Jag har ju några års erfarenhet av hur man använder sådana ;) Det är ju också bra att ha om man ska på utflykt och koka korv eller göra lite varmare mat. Jag minns att vi hade med det när vi åkte skidor med familjen så vi gjorde mat utanför värmestugan någon gång.

Nu är förhoppningsvis tvättstugan ledig. Jag hade bokat tid till klockan tolv, när jag kom ner tio i tolv var maskinerna igång och hade någon minut kvar. Hoppas att personen i fråga har tömt maskinerna, det är helt okej om torktumlaren används, bara den är klar tills jag behöver den ;)

Idag blåser det lite på sina ställen men annars är det helt okej väder, förutom att det är svinhalt på vissa platser. Inte världens roligaste med en slyngel som ännu inte har lärt sig gå fint i koppel, vi kämpar på för fullt. Men idag var han skitjobbig på rundan, matte fick en hel del spel på honom,,,,

Ha det bra.

1 kommentar:

Hjulia huller om buller, eller Smulan, Amanda och deras 2 benta sa...

Skönt att ni slapp strömavbrottet, vi var utan större delen av natten och gårdagen, men den kom tillbaka igår vid 16-tiden. Det blåser idag med, men inte lika mycket.

Kram
/Julia