2012-04-30

Bastu

Nu är Villa Fridhem äntligen färdiga med sin nya, större bastu. Och jacuzzin på gården är brukbar. Så vi passade på att basta och bada igår,,,,eller det ska vara tvärtom,,,,bada och basta. Vi satt mer i jacuzzin än vad vi var inne i bastun.
Den nya bastun blir jättehet väldigt fort. Den blir nästan lite för varm,,,,en gång kollade jag klockan när vi gick in och när vi gick ut,,,det var bara 15 minuter vi var där inne då,,,och det var ungefär lika länge alla tre gångerna,,,,sen satt vi ute i jacuzzin ca 40-45 minuter innan vi gick in igen,,,,

Det var en fantastisk kväll, fint väder och härlig utsikt. Tänk er att ni sitter i en jacuzzi, blickar ut och ser vattnet lite längre ner, en ö med kullar och skog och bakom håller solen på att gå ner. Det var fantastiskt härligt.

Jacuzzin hade en massa olika inställningar,,,hur varmt vattnet skulle vara, om det skulle vara jetstrålar eller bara lite bubbligt och hur lamporna skulle lysa. Längs med hela kanten fanns det små lampor som kunde skifta färg. Antingen kunde man välja fast sken med en färg eller blinkande i olika hastigheter så färgerna ändrades. Den jag tyckte bäst om var en mjuk, långsam skiftning av färgerna.

Vi var där i ungefär tre timmar sammanlagt, från kl 20 till 23, en perfekt tid. Från att solen, kanske inte var helt uppe på himlen men var uppe, tills det var mörkt.
Ägarna har även fixat ljushållare både inne och ute och vi hade med oss lite ljus och egna ljushållare så det var väldigt mysigt.

Nu har de höjt priset till 800 kr grundpris för gäster som inte bor i deras logi plus extra 100 kr per person. Men vi behövde bara betala grundpriset eftersom vi är stamkunder :)

När vi satt inne i bastun för att torka innan vi åkte hem så snubblade en person till och ramlade rakt in i fönstret,,,som vi märkte var av glas,,,,,som tur var så fick h*n inte glassplitter i kroppen, men på större delen av golvet.
Vi meddelade ägarna och kom dit idag för att städa. Som tur var så var det bara en ruta som gick sönder och bara innerglaset, så bastun går att använda ändå. Vi träffade ägarna på plats och hjälptes åt att ta bort den trasiga rutan. Som tur är så är ägarna sympatiska och förstående personer och de var mer oroliga för hur det gick för personen som ramlade. Materiella ting kan man alltid ersätta.
Vi fick måtten på fönstret och åkte runt till glasmästarna i stan. Vi kan köpa en ruta för 210 kr på ett ställe. Rutan är ganska stor så det var ett väldigt bra pris tycker vi, speciellt eftersom alla som var med delar på det. Just för att det var en olyckshändelse och kan hända vem som helst, då är det trevligast att alla betalar, det blir bara 42 kr per person så det är inga stora summor det handlar om.
Ägarna tror att de har en anställd som kan fixa dit rutan själv, annars måste den lämnas in och då blir det så klart dyrare för oss. Men om det blir väldigt dyrt så skulle vi försöka lösa det gemensamt med ägarna sa dem.

Även om det inte kändes så igår kväll så: slutet gott allting gott. Igår var jag mest väldigt irriterad, men jag såg inte hur det gick till eftersom jag tittade åt andra hållet och bara hörde ett jättekras!!! Tur i oturen att vår kamrat inte skadade sig, att det bara var innerrutan och att det hände när vi ändå skulle hem. All ved var färdig uppbrunnen och nästan helt slut på glöd också så vi utrymde bastun genom att klättra på lavarna så ingen fick något i fötterna :P

Ikväll blev det ingen majbrasa för oss,,,,jag skulle träffat en gammal klasskamrat som är i stan men hon har inte hört av sig. Hon skulle till en annan kompis först sen skulle de kanske till stranden nära oss, men som sagt hon har inte hört av sig igen så det blir nog inte.

Idag har det varit härligt väder på seneftermiddagen med sol och värme, nu känns det att våren är här :)

Ha det bra

1 kommentar:

Hjulia huller om buller, eller Smulan, Amanda och deras 2 benta sa...

Tur att det bara var rutan som gick sönder. Glassplitter kan ge otäcka skador och precis som du skriver kan glasrutan det ersättas!
Ha en fin 1:ta Maj

Kram
/Julia