2012-06-11

Barnrummet

Tomt barnrum, i väntan på att bli städat

I förrgår tömde vi det tunga från barnrummet tillsammans, igår tog jag resten. Mellan varven i tvättstugan tömde jag resten och sen åkte städsakerna fram. Jag putsade fönstret, dammade av, dammsög och torkade golvet. Sen var det dags att börja möblera, då hade Ad kommit hem från jobb. Vi hjälptes åt att montera sängen och skötbordet. Sen flyttade vi tillbaka det som ska vara där,,,med andra ord nästan ingenting....Vi hade en golvlampa som vi ville ha kvar, men när vi skulle sätta tillbaka den lossnade hela foten och nu kan den inte stå....så den får göra sällskap med en del andra saker till tippen.

Sakerna behövde ju vara någonstans, så som vanligt blev sängen och sovrummet tillfälligt förråd, strategiskt för då måste vi ta tag i fixandet annars kan vi inte lägga oss ;)

Vi saknar i nuläget: matta, gardiner, mobil till sängen och till vagnen. Den till vagnen kallas inte mobil, men jag vet inte vad den heter....Vi ska också köpa en byrå, vi har en ungefärlig uppfattning om vad vi vill ha för någon och ska titta på Erikshjälpen. Skötbordet och sängen är vitt och vi vill ha en byrå i trä, jag vill att den ska se lite gammal ut men inte för den saken skull vara sliten.

Vi (jag) monterar möbler

Det var skönt att rensa ut en del av sakerna som bara har stått där inne. Jag hittade mina teckenspråkslexikon som jag inte minns när jag använde sist,,,,jag har pratat med tolklinjen och de vill gärna ha dem om jag inte vill behålla dem. Det är ingen idé att de bara ligger här hemma och tar plats...de är stora, tunga och som sagt används aldrig.

Skötbordet

Alla barnkläder och lakan ska tvättas en gång till,,,,de flesta luktar lite konstigt och de som är helt nya är det lika bra att tvätta också,,,så luktar de inte så plastigt. Jag skulle vilja bädda sängen redan men eftersom allt ska tvättas så är det ingen idé :P

Sängen och saccosäcken,,,den står bättre där än i vårt sovrum

Ja just det, vi har lite annat kvar att köpa också som vi inte hittade på Ullared,,,det mesta vet vi redan att det finns på Ikea, ett täcke bland annat....
Jag kände igår att det var skönt att vi monterade möblerna redan då,,,,det var lite krångligare än jag hade räknat med så det var lite jobbigt, jag hade nog inte orkat om vi hade väntat någon månad.
Jag älskar att montera möbler så det var jag som gjorde det, Ad hjälpte till med att lyfta och hålla, så skruvade jag :)

Gumman var med oss när vi monterade sängen, hon började väl känna sig ensam

Nu är det fotboll och Sverige spelar så jag förlorade kontrollen över just kontrollen,,,, :( det var ca 15 minuter kvar av programmet jag såg, så jag blev inte så glad. Men men jag ska nog börja på ett nytt broderi. Nassa-broderiet som jag gjorde sist ska upp i barnrummet och jag har ett med Nalle Puh och ett med Tigger som jag ska brodera och sätta upp också.

Även taklampan är på plats, ännu mer Nalle Puh

Fler bilder kommer på rummet när kläderna är tvättade och sängen är bäddad. Skötbordet har redan blivit tilldelat sina saker, men det får komma på bild när vi är mer färdiga med rummet.

Ha det bra!

1 kommentar:

Anonym sa...

Halloj!

Är du säker på att det inte är dags väldigt snart? Ni verkar vara redo! Så spännande.

Kram Kajsa