2012-08-14

Fullärd ;)

Ja men nu tycker jag att vi kan detta,,,,,det hickas väldigt mycket och ofta,,,,,bara inte hen blir som mig när det gäller hicka senare i livet, då blir det jobbigt för henom :P

Enligt mamma hickade jag nämligen väldigt mycket i magen och nu har jag väldigt lätt för att hicka. Speciellt för några år sedan. Om jag dricker något kolsyrat och samtidigt andas, eller tar ett djupt andetag för snabbt efter jag svalt, då börjar jag hicka. Jag kan inte riktigt förklara det med andningen men jag har lärt mig hur jag inte ska göra nu iaf. Om jag börjar hicka så slutar jag inte på någon timme oftast, oerhört irriterande både för mig och min omgivning, jag hickar inte tyst och stilla precis....Att skrämmas eller hålla andan hjälper inte på mig. Jo om jag håller andan genom att prata mycket och fort,,,men inte bara sitta och hålla andan, det går inte.
Har jag väl börjat hicka en dag så hickar jag väldigt lätt resterande dag, och speciellt när jag är trött...då krävs det inte mycket, om jag skulle dricka något kolsyrat igen så spelar det ingen roll hur jag andas, har jag hickat tidigare på dagen så kommer det garanterat igen så fort jag tar en klunk. Skrämselhicka har jag haft en gång och det var även det en dag där jag hade hickat mycket tidigare och blev rejält skrämd, jag blev även rejält förbannad på personen, eftersom hickan höll i sig någon timme,,,,
Så jag hoppas verkligen att hen bara hickar i magen.


Hen är ett bra ord att använda när man inte vet bebisens kön, men pojkar är pojkar och flickor är flickor. Med det menar jag inte blått och rosa, man har rätt att ha en könstillhörighet, hur förvirrad skulle man inte vara annars :P
Hen är även ett ord jag tycker är bra att använda i t.ex myndighetstexter istället för han/hon (han eller hon).
I Finland tror jag det är så säger de hin istället och det betyder båda han och hon. Hin tycker jag däremot inte är så väldigt bra, det får mig att tänka på Hinhåle (eller hur man nu skriver det) och det kanske inte är meningen.

Väskan är halvfärdig och så snart den är helt klar då kan vi absolut detta och tycker det är dags att gå vidare :P


Idag kom VVS-killarna för att installera tvättmaskinen, äntligen. Vi trodde dock att det skulle gå ganska snabbt,,,,men anslutningen som fanns i badrummet var väldigt konstig så killen som först kom fick åka tillbaka till firman för att hämta lite saker som inte fanns i bilen. När han kom tillbaka hade han med sig en kille till.
Det visade sig att de behövde stänga av vattnet i hela huset för att kunna montera dit den nya anslutningen. De ringde vaktmästaren och knackade dörr för att meddela att vattnet skulle stängas av. Sen monterade de dit den nya anslutningen, satte igång vattnet igen och for på lunch. De ska snart komma tillbaka och fixa resten.
Vi som trodde detta skulle ta max en halvtimme,,,ha!
Första killen kom ca tjugo-kvart i tio och har sen åkt iväg två gånger...men nu när de kommer tillbaka lär det väl ändå inte vara så mycket kvar, hoppas jag.
Vågar knappt tänka på hur dyrt detta kommer att bli. Men vi fick ju maskinen gratis av Ads moster, så då ansåg vi att vi kunde lägga pengarna på installation eftersom vi själva inte förstod hur det skulle göras.

När vi var i butiken och beställde installationen sa de att de antagligen behövde anlita en annan kille från en annan firma till elen eftersom de inte är elmontörer,,,,men jag hoppas att de kan fixa det idag också. Det är ju tyvärr inte bara en stickkontakt att sätta in,,,,vi har skruvat bort och tittat själva hur det ser ut, och vår kamrat som är utbildad elektriker förklarade hur man antagligen behövde göra. Men han har inte rätt behörighet så han vågade inte hjälpa oss med det.,...så antagligen lär det komma en elsnubbe en annan dag,,,,,vill ha detta klart nu...

Nu kommer de nog tillbaka från lunchen snart.

Ha det bra

Inga kommentarer: