2012-09-30

Hej!

Hello stranger!

Det kanske är så det känns för mina trogna läsare just nu,,,,men ni förstår ju samtidigt att det inte finns tid att uppdatera.

Mina morföräldrar har varit här som ni vet, Filips farmor och farfar har också varit här en sväng. Och nu är mina föräldrar, min bror och hans tjej här. De kom den 20 september och bror och tjej åker hem på måndag. Men mamma och pappa stannar till den 19 oktober :D
De ligger på en camping ca 2 mil från stan, så de är inte här hela tiden.

Idag kommer de någon gång nu i eftermiddag, men vi har umgåtts varje dag, såklart. Inte tillåter jag att de är här uppe utan att vi ska umgås ;)
På campingen finns en STOR sjö som man får fiska gratis i som campinggäst, min bror har fiskat varje dag, pappa har väl fiskat de flesta dagar han också. De har lyckats få en gädda, som smakade gott. De har även fått en abborre som de fick slänga tillbaka, den var för liten. Och tre braxar...braxen är ingen vanlig matfisk i Sverige pga mycket ben, men i Ryssland säljs den tydligen rökt. Så de behöll braxarna, de ligger i vår frys nu. När de kommer hem igen ska de röka dem och prova hur det smakar.

Förra torsdagen la vår frys helt av,,,,så vi fick nycklar till en tom lägenhet och har vår mat i den frysen. På måndagen kom fryskillarna och helt plötsligt fungerade den igen,,,,konstigt. Så vi har hämtat hem den mesta maten igen, ska ta resten idag och ringa hyresvärden så han hämtar den andra lägenhetsnyckeln imorgon.

Igår var det öppet hus på katthemmet, jag, mamma och Filip åkte dit. Sen åkte vi till brossan och pappa som var vid en sjö några mil från stan och fiskade. Jättemysigt ställe, men ingen fisk.
Jag travade dock ut i skogen på svampjakt. Ingen svamp men en himla massa blåbär :D Nu vet jag var jag ska plocka nästa år. De var fina och stora, men smakade inte lika gott som de skulle kunna göra, alltså lite väl mogna. Och jag har hela frysen full med bär av olika sorter så jag behöver inte mer i år...
Vi ska tillbaka till sjön någon gång snart och då ska Coba med så vågar jag mig lite längre in i skogen så jag kanske hittar lite svamp. Med henne kan man oftast inte gå vilse...
Hon var hemma igår med brossans tjej.

Både tjejen och brossan har varit ute med Coba själv härikring. Båda två har gjort samma sak, de har gått och sen helt plötsligt vet de inte hur de ska ta sig hem så de har sagt till Coba "nu går vi hem" och det har hon gjort. Hundar hittar ju och jag vet att hon gör det, men hon har ju aldrig behövt bevisa det ;)
Ifjol var jag och Ads mamma och Coba i skogen hos Ads föräldrar för att plocka svamp,,,vi visste var vi var, eller Ads mamma gjorde. Men ändå sa jag till Coba "nu går vi tillbaka till bilen" för att testa, jo då hon visade oss vägen :)

Nu slutar Ad jobba så han kommer snart hem. Jcm skulle också komma hit en sväng nu i eftermiddag, Skånegänget kommer väl också snart och tvätten behöver hängas upp nu när den är klar, så nu har jag inte tid att sitta här längre :P

Tyvärr inga bilder idag, vi har tagit måååånga, speciellt pappa med sin systemkamera men vi har inte lagt in dem i datorn än,,,det kommer nu i veckan när det blir lite lugnare och lite mer plats när brossan och tjejen har åkt hem. Det har varit trångt med tre datorer, 6 vuxna, en bebis och en hund här på kvällarna.

Ha det bra!

Inga kommentarer: