2013-07-10

#crop100 nr 21-53

Nu äntligen har kvinnan från Framtid i Högsjö hämtat sakerna jag samlat ihop till dem. De arbetar med och för asylsökande som bor tillfälligt i Högsjöområdet i Härnösands kommun. De vill ha allt möjligt, saker att pynta hemmet med, tvättmedel, hygienartiklar, allt möjligt. Vi passade på att rensa och sakerna hämtades idag.

21-22 två tavlor vi har tröttnat på

23-24 tvätt- och sköljmedel vi misstänker att Filip inte tål, vi använder Neutral istället som är mycket snällare mot huden.

25-28 Termos och termosmuggar vi inte använder.

29-30 en låda med ungdomsböcker jag läste när jag var yngre och en påse med kläder jag själv har fått till skänkes men inte ville ha. De passade inte storleksmässigt eller stilmässigt.

31-35 Två shampo som min hårbotten inte gillar, ett badskum, tops som vi har tillräckligt av som inte används och en bodylotion jag själv har fått som bara samlar damm.

36-37 glaslyktan kastade vi eftersom den är sönder och fågelmatsgrejen fick kvinnan som hämtade eftersom hon matar fåglar på vintern. Utan maten, den kastade jag ut för den är gammal.

38-53 jag rensade i skåpet där vi har våra ljuslyktor och ljusstakar. Jag har länge tänkt att vi har för mycket saker där som inte används så de rensade jag ut igår kväll när jag läst att de även söker ljusstakar och liknande intredningssaker.

Denna utmaning var rolig och verkligen behövd här hemma. Det har inte gått många månader sen vi antog utmaningen och vi har redan kommit mer än halvvägs...det är så himla skönt att få bort en massa onödiga saker. Än så länge har vi inte gett oss på källaren. Jo en låda med böcker som jag visste att vi inte behövde. Annars har jag rensat i källaren för inte så väldigt länge sen, brukar försöka rensa lite varje år. Många av sakerna i källaren är Filips, kläder, pulka, resesäng och annat som inte används varje dag men som kommer att användas. Alla bebis- och barnsaker behåller vi till ett eventuellt framtida syskon. Varför göra sig av med det om man vill ha fler barn...det är ju bara dumt att behöva köpa nytt när vi är nöjda med de saker vi har.

Ja nu har vi besök av Jcm och Palle, grabbarna tittar på fotboll och Ad la precis Filip. Han höll på att somna i mormors famn men när vi fick besök kunde han ju inte sova. Så nu hoppas vi att han somnar och sover länge imorgon. Och att han inte hostar så mycket inatt som han gjorde igår. Han fick sova hos oss och det var inte speciellt mycket sömn för någon av oss.

Imorgon står bebismys på schemat :D Åhh vad jag läntar, har inte träffat mamman på jättelänge och det är ju alltid kul att mysa med bebisar.

Ha det bra.

Inga kommentarer: